Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Na ruim 12 jaar verlaat Bekkenfysiotherapie Hoofddorp de Kruisweg en vinden wij onze nieuwe plek in Gezondheidscentrum de Parken. Onze praktijk is door de jaren heen gegroeid tot een weliswaar kleinschalige maar bloeiende, gespecialiseerde praktijk. Mensen uit heel de Haarlemmermeer en omstreken kunnen bij ons terecht voor advies en behandeling voor klachten rondom bekken- en bekkenbodemgebied. Ons team bestaat uit Josephine de Koning en Marieke Rolvers-Metselaar kinder)bekkenfysiotherapeuten en is uitgebreid met een psychosomatisch oefentherapeut en seksuoloog. In de nabije toekomst zal dit aangevuld worden met nog derde bekkenfysiotherapeut en zal ook zwangerschapsmassage en training aan zwangere en onlangs bevallen vrouwen aangeboden worden.

Missie en visie:

Bekkenfysiotherapie Hoofddorp wil zorg met aandacht leveren aan iedere afzonderlijke patiënt met zijn of haar specifieke probleem rondom het bekkengebied. Dit kunnen klachten betreffen rondom het plassen, ontlasten en vrijen, maar ook vrouwen met vragen rondom de zwangerschap en na de bevalling kunnen bij ons.
Problemen rondom het bekkengebied zijn vaak complex en vereisen specialistische kennis. Wij leveren deze specialistische zorg.
Naar onze mening is de zorg rondom bekkenbodemproblematiek gedeelde zorg. Dat betekent dat wij samenwerken met huisartsen en verloskundigen uit Hoofddorp, Nieuw Vennep en omliggende plaatsen. Met de specialisten uit het Spaarne Gasthuis bestaat een reeds lang bestaande intensieve samenwerking.

Behandeltraject

De analyse van uw klachten wordt gedaan door het stellen van specifieke vragen over uw plasgewoontes, het ontlastingspatroon en seksualiteit. Daarnaast beoordelen we plaslijsten, meten we uw plaspatroon middels uroflowmetrie en echo, wordt lichamelijk onderzoek verricht en de bekkenbodemfunctie beoordeeld. Specifiek bekkenbodemonderzoek kan middels inwendig onderzoek of myofeedback gedaan worden.

Contact gegevens

www.bekkenfth.nl
info@bekkenfth.nl
023-5578134

Openingstijden

• Maandag 08:00 – 18:00 (avond in overleg)
• Dinsdag 08:00 – 21:00
• Woensdag 09:00 – 18:00
• Donderdag 09:00 – 17:00 (avond in overleg)
• Vrijdag 08:00 – 18:00
• Zaterdag 09:00 – 11:00